Így válaszd ki a legideálisabb alátétet laminált padlódhoz
2020 Február 19
Tudtad? A laminált padló elengedhetetlen kiegészítője a megfelelő alátét, amely megvédi a padlót, nagyban hozzájárul a komfortos használathoz és még a lerakást is pozitívan befolyásolhatja. Ebből adódóan kiemelten fontos, hogy megtaláljuk a saját igényeinkhez mérten a legoptimálisabb alátét(ek)et! Több fontos szempont is létezik, éppen ezért sorra vesszük mindegyiket! Olvass tovább, szó lesz padlófűtésről, hangszigetelésről, hőmérsékletről és még arról is, hogy mi a teendő, ha forgalmas helyiségbe szeretnéd burkolni laminált padlódat! Mi több szakértőink véleményét figyelembe véve még bevált alátét típusokat is ajánlunk!

Ha padlófűtést fogsz használni

Amennyiben otthonod tervezésekor padlófűtés mellett döntöttél, nem csak a megfelelő padlótípust, de az ideális alátétet is fontos kiválasztanod. Egy jól megválasztott alátét – amelyet kifejezetten padlófűtéshez fejlesztettek ki – segíteni fogja a hő szabad áramlását a helyiségben. Minél alacsonyabb egy alátét hőállósági mutatója, annál jobb, természetesen ez kizárólag akkor igaz, hogyha padlófűtéshez keressük a legjobb megoldást! Ne sajnáld az időt a legoptimálisabb alátét megtalálására, ugyanis a hatékony padlófűtés pénzbeli megtakarítást is jelenthet

Szakértő kollégáink segítségével összegyűjtöttük neked a padlófűtéshez alkalmas alátéteket. Amennyiben a legjobb lehetőség mellett szeretnél dönteni, figyelmedbe ajánljuk a Multiprotec 1000 alátétet, amely ásványi anyag tartalmának és anyag sűrűségének köszönhetően rendkívül alacsony hőállósággal rendelkezik, így tökéletesen átereszti a hőt. Továbbá háztartási használatra bizonyítottan jó megoldás lehet a Secura Thermo Aquastop Smart alátét is, így érdemes lehet opcióként ezt is felvenni a listádra. 


Amennyiben fontos a hangszigetelés

Rendkívül zavaróak tudnak lenni egyes hangok, ilyen például a cipő kopogás vagy éppen amikor a gyerekek építőkockái hullanak mindenfelé – ezek bosszanthatják az adott helyiségben tartózkodókat, de akár a szomszédot is. Bár teljesen megszüntetni nem tudjuk a padlón hallható zajokat, nagy mértékben tudjuk őket csökkenteni a megfelelő alátét kiválasztásával. Létezik megoldás a szobán belül és kívül hallható, használatból eredő zajok csökkentésére is. 

Szakértőink ajánlása szerint, amennyiben nem csak saját, de szomszédod nyugalmát is szem előtt tartod és a legjobb megoldást keresed, válaszd a Multiprotec Absolute alátét, amely abszolút (☺) csökkenti a szobán belül és kívül hallható hangokat is. Ezen kívül még jó szolgálatot tehetnek a Multiprotec Acustic vagy a Secura MAX Aquastop Smart alátétek is.


Amikor a hőmérséklet számít

Több olyan eset is létezik, amikor kiemelten fontos lehet a padló hőmérséklete, pontosabban melegsége. Ilyen például az, ha komfortosabbá szeretnénk tenni a mezítlábas használatot vagy gyermekünk számára a földön való játszást. Azonban az is előfordulhat, hogy pince vagy egyéb fűtetlen helyiség felett lévő szobákban kívánunk kellemesebb hőérzetet teremteni. A jó hír, hogy megfelelő hőszigetelő alátét használatával ezt a problémát is megoldhatjuk

Szakemberek álláspontja szerint ebben az esetben a Secura MAX Aquastop Smart alátét bizonyul a legjobb választásnak, de bevált típus a Secura Extra Aquastop Smart alátét is. 


Ha forgalmas helyiségbe burkolsz

Amennyiben magas igénybevételnek lesz kitéve az adott helyiség – legyen szó például irodáról, étteremről vagy akár egy lakás közlekedőjéről –, olyan alátétet mellett érdemes döntened, amelynek nyomószilárdsági mutatói a legmagasabbak. Így könnyedén megvédheted padlód zár-rendszerét (azokat a pontokat, ahol összeilleszted burkoláskor a laminált padlót) és csökkentheted a repedések és a szétnyílás esélyét.

Ilyen esetben a Multiprotec 1000 és a Secura Aquastop Smart alátéteket ajánljuk!


Végül, de nem utolsó sorban fontos megemlíteni, hogy minden egyes alátét több pozitív tulajdonságot hordoz magában, így a legtöbb esetben nem kell lemondanod egyikről vagy másikról, egyszerűen kiválaszthatod a számodra legideálisabb kombinációt! 

Bízunk benne, hogy széles választékunkban te is megtalálod a tökéletes alátétet! Ha további inspirációra vágy melegburkolat témában kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!